Op de Facebook-pagina van Loose Women stromen de reacties binnen onder het artikel ‘Should every woman have a gay best friend?’ Ze refereren hierin aan een onderzoek waarin wordt beweerd dat een vrouw gemakkelijker een date scoort met een homo aan haar zij. Neem je een gay mee naar de kroeg, dan ben je minder bedreigend voor andere vrouwen en aantrekkelijker voor hetero mannen, zo luidt de strategie.

Vervolgens stelt Loose Women de vraag of iedere vrouw een gay BFF zou moeten hebben. En waarom de vriendschap tussen een hetero vrouw en een homoman zo speciaal is. De reacties op het artikel liegen er niet om. Veel mensen vinden dat de homo in dit artikel wordt gereduceerd tot een accessoire. Stel dat je dit met een andere minderheid zou doen, dan zijn de poppen aan het dansen. Anderen vinden het maar een domme vraag van een stel homofobe vrouwen. Een reactie van een vrouw: ‘Jullie moeten je schamen.

Mijn seksualiteit heeft niets te maken met mijn vriendschap met wie dan ook.’ Homo’s zijn geen speeltjes voor vrouwen om mannen mee te lokken, zegt een man. Hij voegt er aan toe: ‘Als je niet aan een man kunt komen omdat je geen gay best friend hebt, is er veel meer met je aan de hand.’ Wat vind jij, vliegen de Loose Women uit de bocht met hun vraag? 

Coverfoto: Promotiefoto GBF