Warm worden in Mechelen
Warm word je zeker op 7 en 8 januari. Tijdens Café Ambiance wordt de Vismarkt namelijk omgetoverd tot een grote wintermarkt. Het evenement staat bekend als 'het grootste en warmste café van Mechelen'. 

Ook zeker een bezoekje waard: Winterbar Mirage, op het binnenplein van het stadhuis. Er zijn allerlei evenementen, waaronder een concert voor het goede doel (23 december) en gezellige feesten en borrels. 

Maak de Belgen trots
Bier mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan Mechelen. Drink bijvoorbeeld een pintje bij Het Anker, een van de oudste brouwerijen van België. Je kunt ook je hart ophalen bij d'Hanekeef, een bruin kroegje waar de locals komen voor hun vloeibare goud.

Genieten bij het circus
Het Mechelse Circus Ronaldo komt met de voorstelling 'Een Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo'. Als we toerisme Mechelen mogen geloven, kunnen we een show vol pure en oprechte emoties verwachten. Geen ticket? Niet getreurd, je mag ook gratis naar de randanimatie voorafgaand van de show (van 18:00 tot 20:00 uur). 

Vorig jaar deden ze Antwerpen aan, nu trekt de Joe Kerstparade langs Mechelen. Mooi versierde praalwagens vol sneeuwmannen en kleine Elsa's. Je kunt de parade op 23 december zien. De parade gaat door het hele centrum. Hij start om 18.00 uur aan de Vijfhoek en rijdt via de Bruul, Grote Markt, Veemarkt, F. De Merodestraat en IJzerenleen naar de OLV-straat. 

Shoppen
Lastminute de laatste kerstcadeaus bij elkaar zoeken? Op vrijdag 23 december en zondag 11 en 18 december zijn de winkels tot 21:00 uur open. Aan alles is gedacht: er is een inpakbar aan de Bruul 97 en een Shopping Shuttle brengt jou en je inkopen gratis en voor niets naar de parkeergarage bij het Douaneplein aan de rand van de stad.

Bonustips: voor prachtige accessoires kun je het best terecht bij het schattige winkeltje Lily. Simple is hét walhalla voor designergeeks.  

Niet alleen in Mechelen worden deze winter activiteiten georganiseerd. Ook in een tiental andere Vlaamse steden is het kerst met een grote K. Check hier de complete winterkalender! 

Foto's: Visit Mechelen