Het International Queer & Migrant Film Festival (IQMF) is dit jaar van 7 tot en met 11 december te beleven in De Balie in Amsterdam. Daarna reist het festival verder naar andere locaties in Nederland. Het IQMF is meer dan film alleen: het richt zich op het zichtbaar maken van seksuele diversiteit in migrantengemeenschappen door film, debat, fotografie en theater.

Programma’s
Het festival kent verschillende verdiepende programma’s waar je als bezoeker aan kunt deelnemen en in gesprek kunt gaan met internationale filmmakers, activisten en deskundigen.

Brazilië
Dit jaar besteedt IQMF extra aandacht aan de situatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders in Latijns-Amerika en in met name Brazilië. Op zaterdag 10 december bijvoorbeeld staan een debat en een filmprogramma helemaal in het teken van dit land, met films van onder andere Diana Blok, Felippe Francisco & Alexandre Nakahara. Zij interviewden mensen uit verschillende lagen van de Braziliaanse samenleving over hun leven als seksuele minderheid in het katholieke Brazilië.

Vluchteling
Een ander programma dat speciale aandacht verdient, is het diner op donderdag 8 december om 18.00 uur in de Balie. Tijdens dit diner schuif je als Amsterdammer aan tafel bij een vluchteling die vanwege zijn geaardheid naar Nederland is gekomen. Het diner kost € 22,50 per persoon, inclusief drank en dessert. Na de maaltijd vindt er een debat plaats met advocaat Eric Hagenaars en Sandro Kortekaas (LGBT Asylum Support) over de opvang van LHBT-vluchtelingen en kunnen bezoekers om 20.00 uur voor 5 euro in plaats van 9 euro naar de film Out of Iraq (voor bezoekers met een Stadspas, groene stip is dit 2 euro, voor Cineville gratis).

Locaties
Amsterdam, De Balie, 7 t/m 11 december

Amsterdam, Bijlmerparktheater, 11 december

Haarlem, Toneelschuur, 11 december

Utrecht, Filmtheater ’t Hoogt, 12 december

Rotterdam, Lantarenvenster, 13 december

Den Haag, Laaktheater, 14 december

Het volledige programma vind je op de website van het Queer & Migrant Filmfestival.