De politicus om wie het gaat is Trevor Clarke, lid van de Northern Ireland Assembly. Hij maakte zijn opmerkingen tijdens een debat waarin gevraagd werd om een campagne voor meer bewustwording rond het hiv-virus.

Wereld Aids Dag
Elton John, die zich al jaren inzet om de stigma’s rond hiv en aids te ontmantelen, was vanwege Wereld Aids Dag te gast bij BBC’s Victoria Derbyshire. In haar show vertelde hij dat hij niet verbaasd was. ‘Ik vraag me alleen af: op welke planeet leef je dan?’

Trevor Clarke
Hij noemde Clarke niet eens bij naam, maar het was duidelijk wie hij bedoelde. De politicus verontschuldigde zich aanvankelijk voor zijn opmerking dat hij geen idee had dat hetero’s ook besmet kunnen raken met hiv.

Stigma
Een paar tellen later in het debat maakte hij het echter alleen maar erger door te zeggen dat het effect van hiv op gays en biseksuelen ervoor zorgt dat juist hetero’s die besmet zijn met het virus een stigma krijgen.

Homofobie
De kritiek was uiteraard niet mals. Hem werd ‘onbewuste homofobie’ verweten. Uiteindelijk gaf Clarke toch zijn steun aan een eventuele campagne, ondanks zijn gebrek aan kennis.

Bekijk het interview met Elton John op de website van de BBC.

Bron: PinkNews