Donald Trump liet al vrij snel in zijn campagne weten dat hij zijn presidentschap wil aanvangen met Mike Pence in de gelederen als vice-president. Die moet dus mee naar Washington.

In een rustige buurt gaan nu geruchten dat de toekomstige VP daar een huis wil huren. Zijn toekomstige buren heten hem alvast welkom met een duidelijke boodschap: een regenboogvlag.

Reputatie
Mike Pence heeft een kwalijke reputatie als het gaat om LHBT-rechten. Sinds hij in 2013 werd benoemd als gouverneur van Indiana, heeft hij niet veel op heeft met LHBT’s. Zo is hij voor discriminatie op grond van geloof en tegen transgenders die zelf willen weten welk toilet ze gebruiken.

Discriminatie
Daarvoor al was hij tegen een wet die discriminatie op de werkplek verbiedt, wilde hij Don’t Ask, Don’t Tell handhaven in het Amerikaanse leger, dacht hij dat de openstelling van het huwelijk voor M/M en V/V de ondergang van de samenleving zou betekenen en steunde hij conversietherapie voor homo’s.

Boodschap
In een interview met de lokale nieuwszender WJLA zei een buurtbewoner dat de vlaggen zijn bedoeld om een subtiele, vreedzame boodschap over te brengen. Een andere buurtbewoner liet weten: ‘Ik heb geen idee wat Pence hiervan vindt, maar ik hoop dat hij van gedachten verandert.’