Het is alweer december. De laatste maand om het geweldige jaar af te sluiten of er alsnog een mooi einde aan te breien. December betekend ook kerst. Mijn favoriete tijd van het jaar! De tijd dat openbaar fan zijn van Mariah Carey ineens weer geoorloofd is, er bij elke oliebollenkraam wordt gevraagd of ze wel warm zijn, kerstballen kopen eeuwig geluk brengt en het dragen van smaragdgroen en kerstrood wordt gewaardeerd.

‘Goed doorcombineren geeft je outfit een volwassen, rustige uitstraling’

Dat is ook precies mijn modetip voor de aankomende kerstdagen. Ga weer eens lekker voor de klassieke kerstkleuren. Rood met groen of rood met wit. Heerlijk nostalgisch! De tijd gaat zo snel en er gebeuren zoveel nare dingen. Mooi om met de klassieke kerstkleuren even terug te gaan naar de rust van vroeger. Even extra aandacht besteden aan je geliefde vrienden, familie, huisdieren en eventuele partner. Mooi meegenomen: oma zal dit jaar dan misschien eens niet afkeurend op je outfit reageren.

Nu zijn die nostalgische kleuren wel voorspelbaar, hoor ik je denken. Dat doet toch al iedereen? Klopt, maar dat hoeft niet verkeerd te zijn. Je kunt er juist mee spelen en er een hedendaags tintje aan geven. Door met make-up en accessoires de outfit helemaal eigen te maken.

Als voorbeeld zie je in de foto’s dat ik met mijn make-up en accessoires een hedendaags tintje heb gecombineerd met de nostalgische dieprood en donkergroen. Het zwarte ‘faux fur’, waar ik erg van hou, laat weer een stukje van mij zien. Vanuit daar heb ik verder gewerkt met de make-up, loafers, riem, armband en een clutch. Zorg er in ieder geval voor dat je alles lekker doorcombineert. Dat geeft de outfit een volwassen, rustige en chique uitstraling. Perfect voor kerst!

Fijne feestdagen allemaal!

Elio Heres, blogger, stylist en performer won in 2015 de Absolutely Fabulous award vanwege zijn extravagante mode en nachtleven looks. Hij verliet zijn strikte religieuze familie toen hij zestien jaar was en heeft op de harde manier geleerd dat echt geluk alleen kan voortkomen uit volledig jezelf zijn. Deze manier van denken reflecteert hij in zijn nonconformistische, extravagante, androgene en fabulous outfits. Volg Elio ook op Instagram of via zijn blog.

Fotografie: Mgr. Madhatter