O, dennenboom
Een bezoekje aan de wereldberoemde 28-meter hoge kerstboom bij Rockefeller Center mag niet ontbreken. Bij het aansteken van de lichtjes op 30 november stond zowel Dolly Parton als de popgroep Penatonix op het podium om kerstnummers te zingen. Behalve plaatjes schieten van de beroemde boom kun je ook een rondje schaatsen op de schaatsbaan. Leuk feitje: er waren meer dan 50 duizend ledlichtjes nodig om de Noorse boom te verlichten.

Knibbel, knabbel, knuisje
Bij de New York Hall of Science worden van 11 november tot 15 januari maar liefst 1000 handgemaakte peperkoekhuizen uitgestald. Gingerbread Lane is een echte must-see. Achteraf trek gekregen? Dan kun je in Central Park terecht bij Tavern on the Green voor een Amerikaanse kerstbrunch. 

 NYC & Company / Julienne Schaer

Kiekje voor de kerstkaart
Geld of geen geld, het is altijd een goed idee om je te vergapen aan de mooie etalages van warenhuizen als Tiffany & Co, Saks Fifth Avenue en Macy's. Sowieso is Fifth Avenue dé straat om kerstcadeautjes te scoren. Op de foto met de goedgemutste gulle gever? Breng een bezoekje aan Brookfield Place. Het kost je een flinke duit, maar dan heb je wel een leuke foto voor op de kerstkaart!

Vergeet ook niet een bezoekje aan de kerstmarkt te brengen. Bij Bryant Park vind je meer dan 170 leuke tentjes. Voor lokale lekkernijen moet je bij de kerstmarkt in Union Square zijn. New Yorkers brengen er zelf ook graag wat tijd door!

Kerstmarkt in New York / Foto: NYC & Company | Malcolm Brown

It's the most musical time of the year!
Op Eerste Kerstdag kun je tot slot genieten van maar liefst twaalf musicals op Broadway, waaronder de classics Cats, Chicago en Wicked. Voor jazzliefhebbers is er ook genoeg te beleven in de Big Apple (vernoemd naar de jazz-scene). Zo zijn er op 24 en 25 december zijn er avondconcerten (en een kerstbrunch) in de historische jazz club Blue Note.

Bonustips:

  • Het Empire State Building, One World Observatory en Top of the Rock zijn geopend op kerstavond en Eerste Kerstdag! Ook op deze dagen kun je dus genieten van de New Yorkse skyline. 
  • Geen zin om zelf de leukste plekjes te vinden? Dan kun je mee op de 'A Slice of Brooklyns Christmas Lights'-tour. Een route langs de beste plekjes van Brooklyn!
  • De hele maand december zijn de iconische dames van The Rockettes te zien in de Radio City Christmas Spectacular.  
  • Op zoek naar meer tips? Check dan de website van NYC & Company voor een compleet overzicht van kerst in New York.

Coverfoto: NYC & Company / Will Steacy