Vanaf de Sint-Braafskathedraal tot het einde van de Korenmarkt kun je genieten van de Gentse kerstmarkt. Je vindt er producten uit maar liefst 50 landen in meer dan 130 chalets, dus of je nu houdt van Turkse baklava of Hollandse poffertjes: hier kom je aan je trekken. 130 Chalets zijn er te vinden.

Schaatsers opgelet! Op het Emiel Braunplein vind je een schaatsbaan van meer dan 700 vierkante meter! Ook voor winkelen is genoeg tijd. Op zondag 4, 11 en 18 december en 8 januari zijn de winkels geopend. Bovendien kun je op 23 december tot in de late uurtjes kerstcadeautjes kopen. 

Lichtstad 
's Avonds in Gent? Wandel dan zeker de lichtjestocht, het Gentse antwoord op het Amsterdam Light Festival. De mooie monumenten en historische gebouwen zijn prachtig verlicht. Voor het gemak heeft Toerisme Gent alvast een route uitgestippeld. Je komt o.a. langs de St.-Baafskathedraal en het Design museum Gent.

Als je er dan toch bent, kun je meteen een bezoekje brengen aan de Moose Bar, het hart van de Gentse Winterfeesten. Er draaien dagelijks verschillende dj's en in de après ski waan je je eventjes in Oostenrijk. 

Winterwonderkasteel 
Een ander hoogtepunt is het Winterwonderkasteel bij het Gravensteen, de enige burcht van Vlaanderen. Het thema is dit jaar 'Midwinter en het feest van het licht'. Zelfs in het eeuwenoude gebouw met dikke kasteelmuren weten ze het knus te maken.  

Ook voor de kunstliefhebber is er genoeg te doen. In het Gentse Caermersklooster is de tentoonstelling 'Voor God & Geld - Gouden Tijd van de Zuidelijke Nederlander' te zien. Het verleden komt tot leven in dit oude klooster!

Niet alleen in Gent worden deze winteractiviteiten georganiseerd. Ook in een tiental andere Vlaamse steden is het kerst met een grote K. Check hier de complete winterkalender! 

Foto's: VisitGent