In de trailer is te zien hoe de twee een hotelkamer delen, met elkaar stoeien en wie weet wat nog meer.  De twee staan aan de vooravond van een grote stap: slechts een van hen kan gekozen worden voor het belangrijkste team. Wie gaat het worden?

De film is gebaseerd op een toneelstuk dat in de Royal Court in Londen werd opgevoerd. Ook hierin speelde Russell Tovey een van de hoofdrollen. De regie van het intieme drama is in handen van Ben A. Williams.

Statement


Producent Duncan Kenworthy wil met de film een statement maken over homoseksualiteit in de voetbalwereld. In oktober gaf hij een interview aan Vice, waarin hij het volgende zei over de Premier League: ‘Er zijn twintig teams en honderden voetballers, maar er zit zogenaamd geen homo tussen. Dat kan gewoon niet. Dat is statistisch onmogelijk. Er is geen regel voor opgesteld, maar het voelt als een ongeschreven wet onder profvoetballers dat niemand uit de kast mag komen.’

Recensies


De film draaide eerder dit jaar op BFI Flare, het bekende LHBT-filmfestival in Londen. Sinds kort is de film te zien in reguliere bioscopen in Groot-Brittannië. The Guardian en de Evening Standard kwamen de afgelopen dagen met lovende recensies. Of en wanneer The Pass in Nederland te zien is? Dat weten we helaas nog niet.

Hier de trailer: