Sofitel Legend The Grand Amsterdam (of in de volksmond: The Grand) brengt vanaf 19 januari een ode aan de Parijse vrouw. La Parisienne by Sofitel is een ode in beeld aan de Parijse vrouw die de lichtstad zijn chique en elegante cachet geeft. Na Parijs en Londen, is Amsterdam de derde bestemming waar deze tentoonstelling te zien is. De bovenstaande foto is gemaakt door Philippe le Tellier.

La Parisienne by Sofitel bestaat uit twee delen. Van de in totaal 32 foto’s, zijn er 22 afkomstig uit de collectie van het tijdschrift Paris Match. Dit zijn iconische beelden die teruggaan tot de jaren ‘50. Foto’s waarin het Franse levensgevoel, de dynamiek van de stad en vooral de elegantie van de Parijse vrouw moeiteloos te herkennen zijn.

Fotograaf Emanuele Scorcelletti
Daarnaast zijn er beelden van nu: tien foto’s van amateurs en jonge beroepsfotografen. Zij namen deel aan de fotowedstrijd La Parisienne die werd uitgeschreven door Sofitel. Enkele van de foto’s op de expositie zijn van de hand van Emanuele Scorcelletti. Hij opent op 19 januari de tentoonstelling bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam.

Parisienne

Foto: Gordan Messier

Ambassadeur Manou van Presque Parisienne
Als onderdeel van de expositie vraagt Sofitel in elke stad waar de tentoonstelling te zien is, aan een bekende mode- en lifestyleblogger om als ambassadeur voor de tentoonstelling op te treden. Voor Amsterdam is dit Manou van Presque Parisienne. Manou woonde een tijdlang in Parijs en raakte gefascineerd door de schijnbaar moeiteloze chic van de Parisiennes. Bij haar terugkeer naar Nederland was ze vastbesloten om dit magische gevoel van stijl en gratie mee te nemen naar ‘haar’ Amsterdam. Op haar eigen Parijse manier neemt Manou je mee naar haar favoriete plekjes in Amsterdam.

Cultuur delen
De reizende fototentoonstelling La Parisienne by Sofitel belichaamt een belangrijke waarde van Sofitel: cultuur. Overal ter wereld staat Sofitel voor de waarden van de Franse elegantie. De keten vindt het dan ook erg belangrijk om haar Franse erfgoed onder de aandacht te brengen met talrijke culturele evenementen rond literatuur, mode en kunst. Sofitel organiseert foto-exposities die de wereld rondreizen en tentoongesteld worden in een aantal geselecteerde Sofitel-hotels. Een greep uit de fototentoonstellingen die sinds 2014 onderweg zijn: Revealed by Sofitel, een reeks foto’s waarop de grootste moderne kunstenaars ter wereld aan het werk te zien zijn in de intieme sfeer van hun ateliers. De tentoonstelling werd samengesteld door Olivier Widmaier Picasso, de kleinzoon van Pablo Picasso. Elles by Gilles Bensimon toonde invloedrijke werken van een van de bekendste en meest talentvolle modefotografen ter wereld. Brigitte Bardot Forever bestond uit een exclusieve selectie van 30 foto's die de carrière van de wereldberoemde Franse actrice in de kijker zetten. En Fashion Stills bezorgde een steelse blik op de geheime wereld van de haute couture.

Foto: Stéphane Masset

La Parisienne by Sofitel is vanaf 19 januari 2017 twee maanden lang te zien in het Sofitel Legend The Grand Amsterdam en zet daarna zijn wereldreis voort. Ga naar Sofitel.com voor specifieke data en locaties.