In Antwerpen hebben ze aan alles gedacht om de koudste maanden van het jaar door te komen: een winterse glijbaan, ijspiste met winterbar en zelfs een reuzenrad om de beeldige stad van bovenaf te bewonderen. Voor de echte fans is er tevens een mistletoe waaronder je je geliefde een kusje kunt geven. Mocht je toch op de burgerlijke toer gaan: er is een winterse golfbaan. 

Een van de hoogtepunten van 'Winter in Antwerpen'? China Light ZOO. Chinese kunstenaars hebben de klassieke dierentuin naast het centraal station omgetoverd tot een waar Aziatisch paradijs, inclusief enorme vuurspugende draak. Christmas party
Ook nadat de zon allang is ondergegaan, is er genoeg te beleven in de stad. Zo kun je in gayclub Red&Blue de kerst feestelijk/broeierig inluiden op kerstavond en organiseert café Bonaparte op de Grote Markt een chique Nieuwjaarsgala.

Voor smulpapen hebben we een bijzonder leuk tipje. Bij de bakker worden de beroemde Antwerpse Handjes deze winter omgetoverd tot Antwerpse Wantjes – een limited edition roomboterkoekje. Ook leuk om aan je familie te geven met kerst! Ben je in de buurt van de Grote Markt, Groenplaats, Suikerrui of het Steenplein? Wip dan zeker even langs een van de kerstmarkten. Kun je meteen je laatste kerstinkopen doen! 

Kerst in het museum
Tot en met 29 januari kun je een bezoekje brengen aan het FOMU-museum. Daar worden foto's vertoond van fotopionier Saul Leiter. De tentoonstelling bevat zowel kleuren- als zwart-witfotografie. Bovendien zijn er schilderijen en nooit eerder getoonde werken van Leiter te zien. 

Ook het zeer recent heropende museum Plantin-Moretus is het bezoeken waard. In het filmpje hieronder is al te zien dat de kerstsfeer er daar goed in zit. Op 18 december viert het museum vast kerst en op 6 januari DriekoningenVlaams nieuwjaar
Ook rondom de jaarwisseling is er genoeg te doen in Antwerpen. Op 31 december heb je vanaf middernacht op de Busparking, de wandelbrug aan het Zuiderterras en op de Boeienweide prachtig zicht op het Nieuwjaarsvuurwerk. Zin om daar ook meteen feest te vieren? Dan moet je om 11 uur naar Discobaar A Moeder gaan.

Geen zin om in de kou te staan? Dan biedt het nieuwjaarsfeest van Mercado, de eerste foodmarket van België, soelaas. Je eet er de smakelijkste hapjes en kunt genieten van een uitgebreide cabaretshow met burlesque dansers en goochelaars. Afsluitend is er nog tijd voor een dansje, met een zeer extravagant thema: 'Dress like a courtisane, cancan with the best of them and party like a Parisian.'

Niet alleen in Antwerpen worden er winterse activiteiten georganiseerd. Ook in een tiental andere Vlaamse steden is het kerst met een grote K. Check hier de complete winterkalender!