Voordat we vooruitblikken, kijken we even terug op vorig jaar. Welke verwachtingen en voorspelling zijn allemaal uitgekomen? De Staatscommussie Herijking Ouderschap adviseerde het kabinet op de valreep om meerouderschap wettelijk mogelijk te maken en EuroPride in Amsterdam was een groot succes. Douwe Bob behaalde een elfde in plaats van eerste plek bij het Eurovisie Songfestival en helaas mogen 'homokoppels' in Australië, Slovenië en Noord-Ierland echter nog steeds niet trouwen. 

Door naar 2017!  

Vier de liefde!

 • Waarom alleen de Gay Pride in Amsterdam bezoeken? Door heel Europa vinden er elk jaar gayprides plaats. Zo kun je terecht in Londen, Oslo, Tel Aviv en dit jaar ook de enorme World Pride in Madrid

I do! I do! I do?

 • Het lijkt erop dat Taiwan binnenkort het eerste Aziatische land wordt dat het huwelijk openstelt voor koppels van hetzelfde geslacht. Vorig jaar gingen duizenden mensen de straat op om te demonstreren voor het 'homohuwelijk' en ook de politiek is enthousiast

 • Twee jaar geleden werd er in Finland gestemd voor een genderneutraal huwelijk. De eerste 'homohuwelijken' gaan plaatsvinden in maart.
 • Gaan ze in Australië eindelijk het huwelijk openstellen? Het is de droom van duizenden Australiërs, maar het blijft spannend. Wij kunnen alleen maar duimen. 
 • Vanaf de zomer kunnen koppels van hetzelfde geslacht trouwen op het Britse kanaaleiland Guernsey. Is 2017 eindelijk het jaar dat homokoppels in heel Groot-Brittannië kunnen trouwen?

De zusjes gaan ervoor 

 • De drie zusjes van O'G3NE staan in mei in de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het nummer is nog niet bekend, maar wij zijn reuzebenieuwd. Hopelijk zien we de zusjes op 13 mei terug in de finale.

Foto: Robin Kamphuis

Meer nieuwe muziek 

 • Er is meer muzieknieuws! Fergie is terug van weggeweest. De zangeres komt na het uitbrengen van de singles 'M.I.L.F. $' en 'Life Goes On' dit jaar met een album. 
 • Arme Saara Aalto. Ze werd tweede bij de Finse versie van Got Talent, tweede bij de nationale voorrondes van het Songfestival in 2011 en 2016, tweede bij The Voice of Finland én tweede bij The X Factor UK. Gelukkig heeft ze wel een contract getekend bij een Britse platenmaatschappij en komt ze dit jaar net als Fergie met een plaat.
 • Ook Nelly Furtado en Kelly Clarkson komen dit jaar met een nieuw album. 

Filmnieuws

 • Eind deze week week worden de Golden Globes uitgereikt in Amerika. Moonlight is een van de grote kanshebbers. De queer film is genomineerd voor zes Golden Globes en is tevens een grote kanshebber bij de Oscars. 
 • Het tweede seizoen van Sense8 verschijnt in mei op Netflix. De serie krijgt een Nederlands tintje; er werd gefilmd in Amsterdam en Den Haag. 

De roze agenda 
Gay&Night Magazine heeft een overzicht gemaakt van andere roze evenementen dit jaar. Check die hieronder!

Wat hopen jullie in 2017 mee te maken?