Chivas Regal Ultis, de eerste blended malt whisky van het whiskyhuis, is een eerbetoon aan de vijf Master Blenders die hun stempel op het merk hebben gedrukt. Alle single malts in deze blended whisky zijn afkomstig uit de Speyside in Schotland, de meest populaire regio voor whiskyproductie. ‘Met Chivas Regal Ultis hebben wij de essentie van onze whisky’s samengebracht’, aldus de huidige Master Blender Colin Scott.

Het neusje van de zalm

Minder dan één procent van de miljoenen vaten die zijn opgeslagen bij de Chivas Brothers zijn gebruikt om deze blended malt whisky samen te stellen. Chivas Regal Ultis bestaat uit de frisse Tormore, de kruidige Allt A’Bhainne, de romige Longmorn, bloemige Braeval en de fruitige, zoete Strathisla.


Smaaknotities

Het resultaat is een zeer zachte, rijke, complexe blended whisky. Er zijn aroma’s van rijpe peer en rode appels te bespeuren, evenals hints van kaneel, karamel en honing. De smaak is zeer zacht en bevat tonen van vanille, mandarijn en abrikozen, met een achtergrond van karamel, kruidnagel en gember. De afdronk is vol en lang, met een vleugje kruidigheid.


Leuk om te geven, leuker om te houden

Een mooie drank verdient een mooie fles. Het slanke ontwerp bevat een in goud/champagne ingelegd wapen en de namen van de vijf Master Blenders van het whiskyhuis. Het maakt de fles tot een prachtig cadeau, mocht je het over je hart krijgen om deze whisky aan iemand anders te schenken…