Het is een tearjerker van jewelste, dit verhaal. Jim Glaub en Dylan Parker krijgen al jaren brieven toegestuurd die zijn gericht aan de kerstman. Ze wonen op 22nd Street in New York City.

De vorige bewoners hadden de heren al gewaarschuwd dat er rond kerst post binnenkwam voor de kerstman, die daar verder niets mee deden. In december 2010 ontplofte hun brievenbus bijna: voor het eerst kwamen er honderden brieven binnen van arme gezinnen uit heel New York.

Helpen
‘Ik moest deze mensen gewoon helpen’, vertelt Jim aan People Magazine. ‘Ik kon het niet verkroppen om ze naar het postkantoor te brengen, die ze retour zou sturen.’

In dat eerste jaar lukte het om 150 brieven te beantwoorden, mét een cadeautje. Ze schakelden hiervoor de hulp in van social media. In de jaren daarna bleven de  brieven binnenstromen, ook nadat Jim en Dylan verhuisden.

Kerstman

Facebook
Tegenwoordig wonen ze in Londen, maar ze hebben met de nieuwe bewoner afgesproken dat die alle brieven bewaart. Een kennis scant ze nu. Inmiddels is er een Facebook-account opgericht, genaamd ‘Miracle on 22nd Street’.

De brieven komen inmiddels uit de hele wereld. ‘Het is zo bijzonder, we hebben een wereldwijd bereik’, vertelt Jim. ‘Mensen uit de hele wereld willen helpen, van Alaska en Duitsland tot Londen, Nicaraguq, Abu Dhabi en Tokio. Dit is de kracht van sociale media. Een vrouw uit Abu Dhabi kan nu iemand helpen uit Corona, Queens? Dat is fantastisch!’

Dylan en Jim hebben nog steeds geen idee hoe het kon dat hun adres voor dat van de kerstman is aangezien, maar dat maakt ze nu niet meer uit.

Meedoen?
Dit jaar zijn er meer dan 300 brieven binnengekomen. Vijftig daarvan moeten nog worden beantwoord. Zin om mee te doen? Ga dan naar Facebook en word lid van ‘Miracle on 22nd Street’.