Freedom (1990)
George stapte in 1986 uit de band Wham!. Een band die hem wereldberoemd heeft gemaakt. Hij wilde zich meer richten op volwassen muziek. 'Freedom! '90', niet te verwarren met Whams hit 'Freedom' gaat over de tijd dat George megaberoemd was en zich tegelijk realiseerde dat hij homo was. In dit nummer vraagt hij zich af hoe hij daarmee om moet gaan. 

Somebody to Love (1992)
Op 20 april 1992 stond hij op het podium tijdens The Freddie Mercury Tribute Concert. Een halfjaar eerder was Freddie Mecury overleden aan de gevolgen van aids. Artiesten als Annie Lennox, Phil Collins, David Bowie en Elton John stonden samen met George op het podium om geld op te halen voor de aidsbestrijding. George zong een van zijn lievelingsnummers 'Somebody To Love' van Queen. Wat velen toen niet wisten was dat George's eigen partner, de Braziliaanse Anselmo Feleppa op dat moment zelf hiv-positief was. 

Jesus to a Child (1996) 
In 1993 overleed George's Braziliaanse vriendje Anselmo Feleppa aan de gevolgen van aids. 'Het was vreselijk nieuws', vertelt hij later in een interview. 'Ik dacht dat ik het ook kon hebben. Ik wist niet hoe ik dit met mijn familie moest delen, ik was niet eens uit de kast.' Hij schreef in 1996 het nummer 'Jesus to a Child' als eerbetoon aan Anselmo. 

Fastlove (1996)
'Fastlove' vertelt het verhaal over de wereld van anonieme seks waarin George zichzelf onderdompelde na de dood van zijn partner. Het nummer was zijn zesde nummer-1 hit in Engeland. 

You Have Been Loved (1997)
Ook het prachtige nummer 'You Have Been Loved' schreef George voor zijn overleden vriendje Anselmo. 

Outside (1998)
In 1998 werd George gearresteerd voor seks in het openbaar. Met het nummer 'Outside' raadt George de luisteraar met een knipoog aan om eens seks te hebben in de buitenlucht. Inclusief zoenende agenten in de video. Het nummer 'A Moment With You' uit datzelfde jaar kijkt terug op het moment dat hij werd gearresteerd door een undercover agent. Een verplichte coming-out volgde. In 2011 schreef George over zijn seksleven (een variant op zijn hit 'I Want Your Sex'): 'Ik heb en ga mezelf nooit verontschuldigen over mijn seksleven. Gay seks is natuurlijk, gay seks is goed. Niet iedereen doet het, maar iedereen zou het moeten doen', en zo is het maar net!

Amazing (2003)
Na zijn coming-out in 1998 werd hij meer open over zijn geaardheid. Hij kreeg in 1996 een relatie met de Amerikaanse Kenny Goss en schreef daar in 2003 het nummer 'Amazing' over. Hij had tot 2009 een relatie met Goss. 

My Mother Had A Brother (2004)
Op het album Patience uit 2004 staat het nummer 'My Mother Had A Brother'. Over het nummer vertelde hij tijdens een concert: 'Het gaat over mijn oom. Hij pleegde zelfmoord op de dag dat ik geboren ben. Hij heeft zelfmoord gepleegd omdat hij niet uit de kast durfde te komen.'

We gaan je missen George. 

Coverfoto: okmagazine / Tekst: Martijn Tulp en Roel Janssen