De film I Am Michael is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Michael Glatze, een journalist die zich sterk maakte voor homorechten en die werkte voor een gay magazine.

Na problemen met zijn gezondheid zocht hij heil bij God, liet hij zijn homoseksuele gevoelens voor wat ze waren en werd hij dominee. Zijn vriend verliet hij om met een vrouw verder te gaan.

Justin Kelly
De film is gemaakt door Justin Kelly, die eerder met James Franco samenwerkte voor de film King Cobra, ook al een waargebeurd verhaal over het leven en werk van een pornoproducent.

Seksscène
In I Am Michael spelen Zachary Quinto en Emma Roberts de liefdespartners van Michael Glatze. Charlie Carver heeft een bijrol. Zijn bijdrage aan de film, een seksscène met Franco en Quinto, maakte twee jaar geleden de tongen los toen de film in première ging op het Sundance Film Festival.

On demand
I Am Michael krijgt in de VS een release in de bioscopen op 27 januari. Dezelfde dag zal de film beschikbaar zijn via video-on-demand-diensten. En zo zal de film zijn weg ook wel naar ons land weten te vinden.

Hier de trailer:

Bron: NewNowNext