In het komende jaar krijgt Amsterdam een nieuw evenementenbeleid, met de naam ‘Feest én leefbaar’. Volgens de gemeente horen evenementen bij de stad en maken ze Amsterdam voor veel bewoners en bezoekers aantrekkelijk. Maar ze kunnen ook tot overlast leiden.

Met het nieuwe beleid is het de bedoeling dat Amsterdam leefbaar, creatief, innovatief en duurzaam blijft. De gemeente gaat nieuwe voorwaarden stellen die recht doen aan de belangen van bewoners, festivalgangers en organisatoren. Dit kan er toe leiden dat op bepaalde plekken minder evenementen worden toegestaan en dat het aantal evenementen in de stad zal afnemen.

Duurzaam 
Alleen evenementen die goed worden georganiseerd en beter passen bij de omgeving, blijven over,  zo is te lezen op de website van de gemeente Amsterdam. In 2020 wil de stad alleen nog maar volledig duurzame evenementen.

2017 zal een overgangsjaar zijn, waarin wel al meteen veranderingen zichtbaar zijn. De straat- en pleinfeesten zullen tijdens de eerstvolgende Gay Pride worden verminderd, al is nog niet bekend in welke vorm dat zal gaan gebeuren.

Bron: Gemeente Amsterdam