De feestdagen gaan nou eenmaal over tradities. De een kijkt ernaar uit, de ander tegenop. Je kunt het maar beter omarmen, gebeuren gaat het toch. Ik schreef al eerder dat het voor kerst dan ook perfect is om nostalgische kleuren te gebruiken. Lekker voor de hand liggend, maar het is juist makkelijker om er dan mee te spelen. Het je eigen te maken.

Dat is ook zo bij oudejaarsavond, al zijn de opties hier wat meer gevarieerd. Het is de laatste avond van het jaar, dus zorg ervoor dat je opperbest het nieuwe jaar in luidt. Er is niet zoiets als te veel goud, zilver, glitter, pailletten of parels om het oude jaar te vieren. Het belangrijkste van alles is dat je het nieuwe jaar fantastisch verwelkomt.

Het is tenslotte oudjaarsavond, dus een beetje 'sexiness in the mix' wordt gewaardeerd. Je hoeft het niet allemaal weg te geven in één keer, laat mensen staren tot tenminste twaalf uur. Doorschijnende shirts of jurkjes zijn daar perfect voor. Het geeft de illusie dat er genoeg te halen is, maar houd het wel mysterieus. Precies waar de nacht om draait, illusies en mysterie over wat er in het komende jaar allemaal gaat komen.

Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat de outfit er perfect doordacht en fabuleus uitziet als je alle kleuren tot in de details combineert. Zoals je kan zien in de foto's van mijn look komt goud, parelmoer en wit overal in terug. 

Hele fijne jaarwisseling. Nog tips nodig? Schroom mij niet een berichtje te sturen.

Elio Heres, blogger, stylist en performer won in 2015 de Absolutely Fabulous award vanwege zijn extravagante mode en nachtleven looks. Hij verliet zijn strikte religieuze familie toen hij zestien jaar was en heeft op de harde manier geleerd dat echt geluk alleen kan voortkomen uit volledig jezelf zijn. Deze manier van denken reflecteert hij in zijn nonconformistische, extravagante, androgene en fabulous outfits. Volg Elio ook op Instagram of via zijn blog.

Fotografie: Robin van de Kraats