When We Rise is deels gebaseerd op het boek van Cleve Jones, dat dezelfde titel heeft maar dan aangevuld met ‘My life in the movement.’ Dustin Lance Black (bekend van de film over Harvey Milk) bewerkte het tot een script en Gus van Sant tekende voor de productie.

De serie begint in 1969 met de Stonewall-rellen in New York. Daarna worden de levens gevolgd van verschillende voorvechters die streden voor gelijke rechten voor lhbt’s, onder andere in San Francisco (bekijk hier foto's van de opnames).

Whoopi
Guy Pearce speelt de hoofdrol van Cleve Jones, andere prominente castleden zijn Mary-Louise Parker, Michael Kenneth Williams en Rachel Griffits. Whoopi Goldberg, Rosie O’Donnell en Rob Reiner duiken op in kleinere rollen.

Dustin Lance Black zei eerder over de serie:  ‘De afgelopen drie jaar heb ik veel research gedaan naar de personen uit de serie. Ik hoop dat het een testament wordt waarmee we laten zien dat het nodig was wat er is gebeurd en dat we blijven vechten voor gelijke rechten voor iedereen.’

De serie wordt vanaf februari 2017 uitgezonden door ABC. Hieronder de  eerste beelden: