Dante’s Cove liep van 2005 tot 2007 en draaide om Kevin en Toby, een stel dat donkere krachten moest zien te bestrijden. De serie bevatte elementen uit soapseries, maar ook horror en drama. Na drie seizoenen was het alweer gedaan met de serie, maar Dante’s Cove werd geroemd vanwege de openheid waarmee de lhbt-karakters in beeld werden gebracht.

Regisseur Sam Irvin vindt het tien jaar nadat de laatste aflevering is uitgezonden tijd voor een vierde seizoen. Via Kickstarter probeerde hij geld in te zamelen voor Dante’s Cove, The Next Generation.

Entertainment
Per aflevering heeft hij 50.000 dollar nodig. In een statement vertelt Irvin: ‘Bij veel lhbt-projecten draait het om politiek, terwijl het bij Dante’s Cove puur gaat om entertainment. Dat was destijds ons statement: we wilden homorelaties laten zien zonder politiek te bedrijven.’

Dante’s Cove was in de periode van uitzending te zien op een betaalkanaal genaamd Here TV. Later was de serie ook te zien op Out TV. Acteur Stephen Amell was te zien als de gemenerik. Later brak hij door in de serie Arrow.

Doe mee
Het ging helaas niet echt hard met geld inzamelen. De teller stond aan het einde van de inzamelingscampagne op 6.876 dollar, dus Irvin moet op een andere manier aan zijn geld zien te komen.

Het Amerikaanse Advocate zette een lijstje met series online waarin LHBT-karakters een grote rol speelden. Welke serie gun jij een comeback?