In een video is te zien hoe Kim Burrell tekeer gaat. Volgens haar hebben homo’s een perverse geest die zorgt voor bedrog en verwarring en voor het uiteendrijven van mannen en vrouwen. Homo’s moeten bidden tot God om zich ervan te laten bevrijden. Doe je dat niet, dan zul je sterven. En zo tiert ze nog een tijdje door.

Pharrell Williams plaatste een duidelijk statement op Instagram. Hij schrijft: ‘Ik veroordeel elke vorm van haatzaaien. Er is geen ruimte voor welke vooroordelen dan ook. Ik hoop voor 2017 – en daarna -  op inclusiviteit en liefde voor alle mensen.

Zangeres Janelle Monae deelde het bericht van Pharrell en schreef erbij: ‘We kunnen niet stil blijven zitten als iemand overloopt van haat tegen mensen in onze gemeenschap.’ En even verder: ‘Ik zal de dag vieren wanneer mensen denken dat ze god zijn en anderen om de oren slaan met de Bijbel.

Janelle Monae is binnenkort te gast in de talkshow van Ellen DeGeneres. Er was ook een uitzending gepland met Kim Burrell, maar na een online petitie is besloten dat ze niet langer welkom is. Ellen schrijft op Twitter: 'Aan degenen die het vroegen: Kim Burrell komt niet in mijn show.'

Verder is Kim Burrell te horen op het laatste album van Frank Ocean. De moeder van de zanger heeft er bij haar zoon voor gepleit haar gastbijdrage te schrappen.

Intussen heeft Burrell op Facebook Live een poging gedaan haar excuses te maken. Ze zei: ‘Aan iedereen die moet dealen met de homoseksuele spirit: ik hou van jou omdat God van je houdt. Maar God heeft een hekel aan de zonde.’