Tijdens een kerkdienst heeft de Amerikaanse gospelzangeres Kim Burrell in felle bewoordingen verteld dat ze homo's pervers vindt. Volgens haar zorgt homoseksualiteit voor het uiteendrijven van mannen en vrouwen. Homo's zouden moeten bidden tot God om zich van hun seksuele afwijking te laten bevrijden. Doen ze dat niet, dan zullen ze sterven. Een video van het incident circuleert online.

'Niet in mijn show' 
De Amerikaanse zangeres zou samen met Pharrell Williams een nieuw nummer zingen bij Ellen DeGeneres. Boze kijkers startten een online petitie en kregen hun zin. 'Voor diegenen die het vragen: Kim Burrell komt niet in mijn show', aldus Ellen op Twitter.

Pharrell 
Pharrell Williams plaatste een duidelijk statement op Instagram. Hij schrijft: 'Ik veroordeel elke vorm van haatzaaien. Er is geen ruimte voor welke vooroordelen dan ook. Ik hoop voor 2017 – en daarna – op inclusiviteit en liefde voor alle mensen.'

'Can We Crop Her Voice Out of Your Song'
Kim Burrell is ook te horen op het nummer 'Godspeed', te vinden op het album Blonde van Frank Ocean. De moeder van de zanger pleit ervoor haar gastbijdrage te schrappen.

Ook Burrell reageert
Intussen heeft Burrell op Facebook Live een poging gedaan haar excuses aan te bieden. Ze zei: 'Aan iedereen die moet dealen met de homoseksuele spirit: ik hou van jou omdat God van je houdt. Maar God heeft een hekel aan die zonde.'

UPDATE 6 januari 
Pharrel Williams was 5 januari in zijn eentje aanwezig bij de Ellen DeGeneres show. Ze hebben het gehad over het voorval. 'Ze heeft een statement gemaakt. Geen leuke dingen gezegd over homo's', vertelt Ellen. 'Daarom vond ik het geen goed idee haar een platform te geven terwijl ze dat soort dingen over mij zegt.' De hele video is hieronder te zien. 

Coverbeeld: YouTube