Steps bestaat uit de drie dames Claire Richards, Faye Tozer en Lisa Scott-Lee en uit de heren Ian “H” Watkins en Lee Latchford-Evans. In 2011 kwamen ze ook al even samen, voor een documentaireserie en een soort kerstalbum.

Deze keer brengen ze nieuwe muziek uit en gaan ze op tournee. Afgelopen weekend traden ze voor het eerst weer samen op in de Londense homoclub G.A.Y. De Britse tabloid Daily Mail maakte er een verslag van ongeveer een kilometer van. Hier de beelden:

Om je geheugen even op te frissen: Steps scoorde in vier jaar tijd zo'n zeventien hits in Groot-Brittannië. In Nederland haalden ze de nummer 11-positie in de Top 40 met het vrolijke Last Thing On my Mind:

Het leverde Steps in sommige kringen de geuzennaam 'de ABBA van de jaren negentig' op. De opvolger, One For Sorrow, was iets meer Ace of Base-isch:

Bij de volgende hit grepen ze weer terug naar de tijden van ABBA, met hun Bee Gees-cover:  

Later deden ze nog een liedje dat was geschreven door de Bee Gees, dat het origineel van Diana Ross bijjjjjjna doet vergeten: Chain Reaction.

Steps hield bovendien de herinnering in ere dat popgroepen hun kleding totaal op elkaar afstemden (denk aan Five Star). Hier een fraai voorbeeld:

En ze dansten ook al zo mooi synchroon. Dat zag er in het geval van de heren Lee en "H" best zaaddodend uit, maar het was wél synchroon:


Een volgend hoogtepunt in de carrière van Steps was het onvergetelijke Say You'll Be Mine. In de video spelen ze fragmenten na van films uit de jaren negentig. Vooral "H" vond het leuk om het clowntje uit te hangen:

Hoe klonk Steps eigenlijk live? Nou zo:

Precies als Kylie Minogue dus. Zoals eigenlijk al hun plaatjes klonken als Stock, Aitken & Waterman-Kylie:

Al draaiden de Stepsjes hun hand ook niet om voor een dramatische ballad. Met een video in stemmig zwart/wit:

Van een vleugje Latina Loca waren ze ook niet vies:

Stomp is de eerste single van het laatste reguliere Steps-album. Drie jaar zijn ze inmiddels bezig en de gekleurde hair extensions moeten de sleetsheid nog enigszins verhullen. Zelfs Lee doet raar met z'n haar:

Maar zeg nou zelf: zo'n nummer als It's The Way You Make Me Feel staat na al die jaren nog fier overeind:

Na ABBA, Bee Gees, Ace of Base, Five Star en Kylie vindt Steps nieuwe inspiratie bij Britney Spears:

Terwijl "H" langzaam verandert in Elton John, blijft Lee zijn harige oksels flashen. (Kijk maar eens terug, doet-ie in bijna alle Steps-video's, als een soort unique selling point.)

Behalve als het winter is. Hier spelen ze Last Christmas na:

Lang voordat Second Life werd uitgevonden hing Steps er al rond:

Words Are Not Enough was de laatste reguliere single van Steps, in 2001. Elf jaar later maakten ze nog een kerstachtig plaatje:

En hier begon het allemaal mee: een kuntriedeuntje dat wel iets weghad van Cotton Eyed Joe:

Nog steeds geen genoeg van Steps? Dan volgt hier het eerste van vier delen documentaire.