Voor die loting plaats heeft zal een ballotagecommissie de inschrijvingen beoordelen en kijken of ze geschikt zijn voor de botenparade. Met andere woorden: bedenk iets origineels en kom niet aankakken met een waterbierfiets of iets dergelijks.

Tegen AT5 zei Lucien Spee, directeur van de stichting Amsterdam Gay Pride: ‘Door te werken met een ballotagecommissie kunnen we enigszins sturen op de kwaliteit en de inhoud van de botenparade.’ Volgens hem heeft dit in 2015 uitstekend gewerkt, dus wordt het systeem gehandhaafd.

Uiteindelijk mogen er tachtig boten meevaren, en het aantal geschikte inschrijvingen zal die tachtig waarschijnlijk overtreffen.

This Is My Pride
Het thema dit jaar is ‘This Is My Pride’, wat een verwijzing lijkt naar de hit van Shirley Bassey (verzin daar maar eens iets origineels voor…). Volgens de organisatie gaan ze dit jaar terug naar de kern van het ontstaan van de Canal Parade. Tevens willen ze met het thema laten zien dat we in Amsterdam de vrijheid hebben om te leven zoals we willen.

De Gay Pride duurt dit jaar van 29 juli tot en met 6 augustus. De Canal Parade is op zaterdag 5 augustus. Inschrijven kan via Pride.Amsterdam, hier vind je alvast een overzicht van de kosten die aan de uiteindelijke deelname zijn verbonden.

Wees creatief en doe mee!
Verzoekje van ons: een klein particulier sloepje voor maximaal tien man kost 125 euro, da's dus 12,50 de man. Doen! Dat maakt de Canal Parade er alleen maar diverser op.

Op 12 februari worden de deelnemers bekendgemaakt, in de Sugar Factory in Amsterdam.