1. Hotspotcafe i.s.m De kasteelboot
Ze hebben niet voor niets de publieksprijs voor de mooiste boot van de pride gewonnen. Wat zag de kasteelboot er heerlijk uit. 

2. De Marokkaanse Boot
Voor de tweede keer heeft de Marokkaanse Boot meegevaren tijdens de Amsterdam Pride. De boot is versierd met materiaal waar in Marokko bruiloftstenten van worden gemaakt. 

3. COC Nederland
Vorig jaar wonnen ze de prijs voor Beste boodschap. Dit jaar een levensgrote regenboog op de boot van COC Nederland. Volgend jaar de koning?

4. De Regenboogboot
Homomoeder Karin Bloemen stond op de boot van feestcafé Bar de Regenboog. Het is alweer de vijfde keer dat het Rotterdamse café mee mocht varen. 

5. Legally Gay 
De boot met het beste statement werd dit jaar gewonnen door legally Gay. De legally Gay organisatie heeft met hun boot laten zien dat homoseksualiteit in veel landen buiten Europa nog steeds strafbaar is. 

6. World Religion Boat
De Franse imam Ludovic Zahed, rabijn Tamareh Benima en LHBTQ-predikant Wieli Elhorst stonden op de World Religion Boat. 

7. Post NL
Niet liken maar likken! Een lekkere slogan door de boot van Post NL. 

8. Mister B
De heren en dames van Mister B staan er altijd lekker bij. Op de boot stonden vorig jaar o.a. Mr Leather Amsterdam 2015 en 2016 en Mr Leather Europe 2014. 

9. RozeLinks/ GroenLinks
Op de boot van GroenLinks stonden LHBTQI+ activisten uit heel Europa. En natuurlijk werd hij aangedreven door groene energie.

10. Stichting Lellebel
Dragsshowbar Lellebel is sinds de eerste editie van Amsterdam Pride van de partij. Vorig jaar hadden ze het thema Marie-Antoinette als eerbetoon aan de levensstijl van de Franse Koningin Marie-Antoinette. 

Wil jij er ook bij zijn? Inschrijven kan tot 5 februari via deze link.

Coverfoto: Jessica Brouwer / Foto in tekst: Jeroen Ploeger