Vorig jaar maakte Ryan Reynolds zijn opwachting als Wade Walker, die transformeert in de panseksuele superheld Deadpool. Zijn karakter flirt met iedereen en ‘doet’ iedereen met een kloppend hart. Wade Walker was eerder te zien in andere Marvel-films.

Deadpool was een hit en er komt een vervolg. Het zou Reynolds erg leuk lijken dat hij in film nummer twee meer aandacht wordt besteed aan het liefdesleven van Deadpool, en dan het liefst in de vorm van een mannelijke love interest.

Vulgaire taal
En er zijn kansen, zegt Reynolds, aangezien de eerste film in China toch al is verbannen vanwege alle vulgaire taal die in de film wordt gebezigd. ‘Dus de Chinese markt is geen probleem voor ons’, vertelt hij aan filmmagazine Variety. ‘We kregen een “fuck you” rating in China, de film is in de ban gedaan.”

Reynolds hoopt dat zijn karakter in de komende films meer op mannen gericht zal zijn. ‘Deadpool is een outsider, hoe je het ook bekijkt. Ook in de liefde. Het enige wat een seksscène met een man in de weg staat is het feit dat Deadpool dol is op zijn huidige vriendin.’

Superhelden
Scenarioschrijver Rhett Reese voegde daar aan toe: ‘De meeste superhelden zijn hetero en heel soms homo. Wat we interessant vinden aan Deadpool dat hij het allebei niet is. Ik hoop dat we hier in de toekomstige films meer mee gaan doen.’

Ryan Reynolds is genomineerd voor een Golden Globe in de categorie 'Beste acteur in een musical of comedy'. De uitslag volgt 8 januari.