Moonlight vertelt het verhaal van een jonge Afro-Amerikaanse man die opgroeit in een ruige buurt van Miami. Tijdens drie periodes in zijn leven volgen we zijn worsteling met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Regisseur Barry Jenkins nam de prijs in ontvangst.

 

🌖🌖 #GoldenGlobes

Een foto die is geplaatst door Ashton Durrand Sanders (@ashtondsanders) op

 

@goldenglobes 🏆 #BestPicture @moonlightmov

Een foto die is geplaatst door Mahershala Ali (@mahershalaali) op

La La Land breekt records
Musicalfilm La La Land verbrak met maar liefst Golden Globes alle records. Hoofdrolspeelster Emma Stone ontving een Golden Globe voor 'beste actrice in een comedy of musical' en nam de prijs emotioneel in ontvangst. 'Dit is een film voor dromers. Hoop en creativiteit zijn twee van de belangrijkste dingen in het leven en daar gaat deze film over.' Ze droeg de prijs op aan iedereen die doorgaat wanneer alles tegen lijkt te zitten.

'Geweld nodigt uit tot geweld'
Meryl Streep ontving de Cecil B. DeMille-Award: een oeuvre-award voor al haar prestaties in de filmindustrie de afgelopen decennia. In haar speech haalde ze flink uit naar Donald Trump. De president persifleerde tijdens de verkiezingen een gehandicapte journalist. 'Er was een optreden dit jaar dat mij heeft verbijsterd', zei de actrice. 'Het greep me bij de keel. Niet omdat het goed was. Er was niets goeds aan. Maar het was effectief en deed zijn werk. Het brak mijn hart, want het was geen film, het was echt. Wanneer machtige mensen hun positie misbruiken om anderen te pesten, verliezen we allemaal. Het geeft anderen een uitnodiging hetzelfde te doen. Geweld nodigt uit tot geweld.'

Hollands glorie
De Franse film Elle van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven sleepte twee belangrijke Golden Globes binnen, die voor 'beste buitenlandse film' en 'beste actrice in een dramafilm'. Isbaelle Huppert speelt de hoofdrol in deze film over een rijke vrouw die in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man. Zonder hulp van de politie opent ze de jacht op de dader.