Pim Mookhoek maakte de film. Zelf is hij ook te zien met zijn kinderen en hun moeders. Hij doet vanuit zijn eigen ervaring verslag van de zoektocht naar de hoofdpersonen Len en Jermaine, twee vrouwen in hun zoektocht naar een vader voor hun kind.

Len en Jermaine gaan in het begin van de film op zoek naar een geschikte donor. Maar dat is slechts het begin. Daarvoor al moesten ze hun eigen wensen op elkaar aanpassen. Vervolgens moeten ze op zoek naar een donor die aan hun verwachtingen voldoet. Pas daarna gaat het proces de volgende fase in: er moet een zwangerschap tot stand worden gebracht. Als dat is gelukt volgen de fase waarin duidelijke afspraken worden gemaakt.

Gezinsconstructies
Bij al deze stappen was een camera aanwezig, die kijkt welke hobbels zijn genomen. Dat het voor gays en lesbiennes inmiddels de gewoonste zaak van de wereld is om kinderen te krijgen? Nee dus. Het is een stuk gecompliceerder dan menigeen denkt. Naast Len en Jermaine komen ook andere gezinsconstructies aan bod waarin kinderen onder bijzondere omstandigheden opgroeien.

3Doc: Gay Babyboom is donderdag 12 januari om 21.00 uur te zien bij BNN op NPO3.