Philip Anschutz is de baas van AEG, dat weer eigenaar is van het Coachella Festival en de Londense o2 Arena. Anschutz staat op een lijst van mensen die geld doneert aan anti-homogroepen.

Anschutz ontkent dat hij bewust anti-homocampagnes heeft ondersteund. Hij noemt het ‘fake news’ en zegt dat hij al zijn werknemers als gelijkwaardig beschouwt, ongeacht hun seksuele voorkeur. Daarbij zegt hij de rechten van alle mensen te ondersteunen.

Verboden
De Washington Post ploos de zaak uit en het blijkt dat Anschutz een non-profit organisatie heeft, de Anschutz Foundation. Die doneerde 110.000 dollar aan de Alliance Defending Freedom, een beruchte christelijke organisatie die tegen de openstelling van het huwelijk is, tegen adoptie door homo’s en tegen geregistreerd partnerschap. Als enige organisatie vecht ADF voor handhaving van wetten tegen homoseks in landen waar dat nu nog verboden is.

Petitie
Een groep muziekliefhebbers is nu een petitie gestart om een tegengeluid te laten horen. Met de Care2 Petition vragen ze de headliners van het komende Coachella Festival het bedrag dat ze ervoor vangen te doneren aan organisaties als The Trevor Project, Trans Lifeline en Human Rights Campaign.

Inmiddels is de petitie ruim 5.400 keer ondertekend. De headliners van de komende editie van Coachella zijn Beyoncé, Kendrick Lamar en Radiohead.

Bron: PinkNews