'Het boek behandelt veel belangrijke onderwerpen waar ik me mijn hele leven al druk om maak', vertelde Madonna in een openhartig interview met Harper's Bazaar. 'Zoals vrouwen-, homo- en burgerrechten. Ik wil altijd opkomen voor minderheden.' Die thema's komen ook terug in haar nieuwste filmproject Loved. 

Belangrijk verhaal 
'Veel mensen vinden het vreemd dat ik me daar druk om maak, omdat ik een blanke, succesvolle popster ben. Ik heb me daardoor altijd onderdrukt gevoeld. Ik wilde dit boek graag omzetten in een film, omdat het me raakt op zoveel niveaus en het omdat het om zoveel belangrijke onderwerpen draait. Het is nu, meer dan ooit, een heel belangrijk verhaal om te vertellen.'

Keuzes
Loved volgt het verhaal van Greta Wells. In het boek, en waarschijnlijk ook in de film, is te lezen/zien hoe haar leven eruit had kunnen zien als ze andere keuzes in haar leven had gemaakt. Dat geldt ook voor haar gay tweelingbroer Felix.  

Pop star turned director
Loved is niet Madonna's eerste film. In 2011 regisseerde de popster de film W.E., over de Amerikaanse Wallis (Andrea Riseborough) die het hart van koning Edward VIII (James D'Arcy) verovert. De film was helaas geen commercieel succes.  

Wanneer Loved gefilmd gaat worden is nog niet bekend. Volgens een redacteur van Harper's Bazaar werkt Madonna nu nog volop aan de research. 

Bron: Harper's Bazaar / Nu.nl | Coverfoto: Creativecommons