De National Gay and Lesbian Human Rights Commission stelt dat de overheid anale tests doet om erachter te komen of mannen homoseksueel zijn. Zij willen tevens dat verplichte hiv-testen verboden worden. 

Anale tests
Op 15 februari werden twee mannen aangehouden door de politie in een bar in het zuiden van Kenia. Na vier dagen werd onderzocht of ze anale seks met elkaar hadden gehad. Ze werden verplicht op een bank plaats te nemen in een ziekenhuis waar er anaal objecten werden ingebracht. Bovendien werden ze verplicht bloed af te geven voor een hiv-test. 

Handtekeningen binnenhalen 
De National Gay and Lesbian Human Rights Commission is een online petitie gestart op de website Change.org. Inmiddels zijn er al bijna 200 handtekeningen ingediend.

Strafbaar
Homoseksualiteit is een groot taboe in Kenia. In 2014 zei de prominente politicus Aden Duale nog dat homoseksualiteit net zo hard moet worden aangepakt als terrorisme. De twee dingen zouden net zo dreigend zijn voor Kenia. Op seks tussen twee mannen staat in het Afrikaanse land nog steeds een gevangenisstraf van maximaal 14 jaar. Ook staat er sinds 2010 een verbod op het 'homohuwelijk' in de grondwet. 

Bron: Change.org