Prison Break was vanaf 2005 vier seizoenen lang te zien. Het begon ermee dat Michael Scofield (gespeeld door Wentworth Miller) zich vrijwillig liet opsluiten in een gevangenis om zijn broer te bevrijden.

In het komende seizoen zijn de rollen omgedraaid. Nu zit Michael zelf in het gevang, maar wel heel ergens naders, namelijk in het Midden-Oosten. Hoe dat precies kan is nog even een raadsel, want hij werd in het vorige seizoen gedood. Maar volgens Fox CEO Dana Walden zal het vervolg ‘logisch en geloofwaardig’ zijn.

Vorig jaar april zijn de makers begonnen met filmen in Vancouver en in verschillende steden in Marokko, waaronder Rabat en Casablanca.

Coming out
In de acht jaar tussen het vorige seizoen en het nieuwe is er veel gebeurd in het leven van Wentworth Miller. Hij kwam uit de kast in 2013, met een brief waarin hij een vuist maakte tegen de anti-homowetgeving in Rusland.

Vorig jaar vertelde Wentworth dat hij regelmatig te kampen heeft gehad met depressies. Hij reageerde op een foto van hem uit 2010 die viraal ging en waarop was te zien dat hij flink was aangekomen.

Film
De afgelopen jaren speelde hij in series als The Flash en Legends of Tomorrow. Ook maakte hij een indie film, Stoker, waarin Nicole Kidman de hoofdrol speelde.

Hier de trailer van het nieuwe seizoen van Prison Break:

Bron: Vulture