Voor velen zijn Joan Crawford en Bette Davis misschien niet meer dan twee namen uit het rijtje Hollywoodlegendes uit de tekst van Madonna’s Vogue. Toch zijn zeker deze twee diva’s ware homo-iconen. Mommy Dearest is nog altijd een camp classic en Whatever Happened to Baby Jane, de film waarin ze samen te zien waren als twee zussen, behoort tot het canon van de Hollywood-klassiekers.

Ryan Murphy (Nip/Tuck, Glee, Scream Queens) heeft nu een tv-serie ontwikkeld met de naam Feud: Bette and Joan. Hierin focust hij op de tijd van de opnames van Whatever Happened to Baby Jane. Er doen talloze verhalen en anekdotes de ronde over de bitchfights achter de schermen tijdens de opnames.

Jessica en Susan
Dat Feud: Bette and Joan een succes wordt staat nu al vast als je ziet welke actrices de diva’s gaan spelen (althans, dat hopen we). Ryan Murphy's muze Jessica Lange kruipt in de huid van Joan Crawford en Susan Sarandon zal te zien zijn als Bette Davis.

Ryan Murphy heeft het er maar druk mee. Want onlangs werd bekend dat zijn American Horror Story nog zeker doorgaat tot en met 2019. Voor het zevende seizoen tekenden Evan Peters en Sarah Paulson weer een jaartje bij. Een achtste en negende seizoen volgen daarna.

Intussen werkt Murphy ook aan een vervolg op American Crime Story, een serie waarin recente gebeurtenissen uit de Amerikaanse geschiedenis worden nagespeeld. Het eerste seizoen behandelde de zaak tegen O.J. Simpson. Het komende seizoen gaat over de nasleep van orkaan Katrina en is gesitueerd in New Orleans. Het derde seizoen draait om de moord op Gianni Versace. Beide seizoenen zullen in 2018 te zien zijn.

5 maart
Maar eerst is er Feud: Bette and Joan. Vanaf  5 maart is de serie te zien op de Amerikaanse zender FX en zal daarna via de gebruikelijke online kanalen ongetwijfeld doorsijpelen naar Nederland.

In 2000 is een documentaire gemaakt over de ruzies tussen Joan Crawford en Bette Davis:

Hier een interviewtje met Jessica Lange over Feud:

En tot slot een teaser: