Tijd om aan je flirtskills te werken! 
Met 'Sei bellissimo!', kom je een heel eind in een Italiaanse pizzaria. Wat ben je mooi! Iets langer aan het praten? Dan kun je nog altijd de liefde verkondigen door 'Sei carinissimo', te zeggen. Je bent zo lief! In Spanje kun je een complimentje maken door te zeggen dat zijn lach mooi is 'Tu sonrisa es bonita!', of te zeggen dat hij de mooiste ogen van de wereld heeft. 'Tienes los ojos más bonitos del mundo'. Al wat nachtjes aan het logeren bij een Franse knul? Laat hem dan weten dat je onwijs veel van hem houdt door 'Je t’aime de tout mon cœur' te zeggen. 

Datenight!
Tijd voor een date? Met 'Dónde quedamos?' snapt iedere Spanjaard dat je hem bij je thuis uitnodigt. In Italië vraag je iemand uit eten door 'Ti andrebbe di andare a cena insieme?' te zeggen. Liever naar de film? Zeg dan 'Vuoi guardare un film?'. Zit je uiteindelijk in de bios/ op een terrasje of in een koffietentje? Maak indruk! Met 'Un café crème' krijg je je koffie met melk en als je het echt nodig hebt krijg je door 'Un café serré' te bestellen een extra sterke espresso. 

Mee naar je stulpje
Wordt het tijd om die zongebruinde man mee te nemen naar je slaapkamer? Er zijn verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen aan zee. De Italianen pakken het subtiel aan. Met 'Ti andrebbe di prendere un po' d'aria fresca?' heb je al een begin. Je vraagt netjes of een man even een luchtje komt scheppen. In Frankrijk los je het op door 'passer la nuit avec quelqu’un' te zeggen. Juist, zo regel je dat je de nacht met iemand kunt doorbrengen! Tijd voor een kusje? Gil 'Bésame!' en die Spaanse hunk laat het zich geen twee keer zeggen!

Bye bye bye 
Klaar met je boy? Tijd om afscheid te nemen! Vloeien er tranen en ga je hem echt missen? Zeg dan 'La voy a echar de menos' in Spanje. Ken je hem juist nog helemaal niet goed en wil je er vooral van afkomen? Met de Italiaanse zin 'Non sono interessato' maak je duidelijk dat je niet geïnteresseerd bent. Mocht 'ie nou claimerig worden, dan maak je in het Frans door deze zin 'C’était juste un flirt' duidelijk dat hij snel weg moet rennen. Adios!

Tijd voor het echte werk
Education First biedt verschillende reizen naar erkende scholen binnen- en buiten Europa. Jij kunt dus over een tijdje onder de Franse, Spaanse of Costa Ricaanse zon een nieuwe taal leren! Check de website van Education First voor het complete aanbod aan taalreizen in het Buitenland.

Coverfoto: Creativecommons / Bron: link, link en link