De 22-jarige schoonspringer heeft een boek samengesteld met de naam Tom’s Daily Plan. Het staat vol met recepten die zorgen voor ‘a happier, healthier you’.

In het boek geeft hij tips voor een gezond leven op basis van goede voeding. Hij geeft dus geen bizarre eetadviezen zoals het eten van klei of stelt dat je met heel weinig calorieën af kan. Het gaat gewoon om discipline: beetje trainen, gezond leven en gewoon alles eten.

5-a-day
In zijn boek promoot hij de in Amerika en Groot-Brittannië bekende campagne ‘5-a-day’, waarin mensen worden opgeroepen vijf stuks groente of fruit per dag te eten, of een minimum aan 400g. Volgens Tom is dat helemaal niet moeilijk. ‘Ik begin met fruit bij het ontbijt, dan tijdens lunch wat groente, iets tussendoor en dan weer bij het avondeten.’

Wat je volgens Tom niet moet doen is zomaar stoppen met het eten van koolhydraten. ‘Tot mijn 16e kon ik alles eten. Daarna begon ik aan te komen. Om af te vallen ben ik in één keer gestopt met koolhydraten. Ik heb me die twee weken verschrikkelijk gevoeld.’

Pasta
Hoe het dan wel moet? Door gewoon een beetje op te letten hoeveel je van alles in je mond stopt. In zijn boek staan dan ook recepten voor lekkere pasta’s, taart en chocoladetoetjes.

Verder staan er natuurlijk fraaie foto’s van Tom in het boek. Hieronder hebben we er een aantal voor je verzameld.

 

Spending the last day in Rio before we fly home on #copacabana with some coconut water. What a perfect day off!

Een foto die is geplaatst door Tom Daley (@tomdaley1994) op

 

I cooked my chicken, mozzarella, sundries tomato and pesto filo pastry parcels from #TomsDailyPlan on This Morning! They are @davinalpmccall and @schofe approved :) link to book in bio :) full recipe here... Serves 2 671 calories per serving 1 tbsp olive oil 8 large basil leaves, finely chopped 1 tsp pine nuts 225g skinless, boneless chicken breast or thigh meat, chopped 3 sun-dried tomatoes,finely chopped 125g mozzarella, chopped 4 rectangular sheets (about 170g) of filo pastry 20g butter, melted salt and freshly ground black pepper 1 Preheat the oven to 200°C/180°C Fan/Gas 6. Preheat a baking tray. 2 Put the oil, basil and pine nuts in a mortar and grind them with a pestle until smooth. If you don’t have a pestle and mortar, just chop the basil and nuts as finely as you can. Season well. 3 Put the chicken, tomatoes and mozzarella into a bowl and add the pesto. Season well and stir everything together. 4 Lay the 4 sheets of filo pastry on a board then cut them in half to make 2 squares (each piled with 4 sheets). Set one pile aside and with the other pile, twist each square around slightly to make a star outline. 5 Spoon half the mixture on to one of the piles of pastry. Brush a little melted butter around the base, then gather up the outsides and scrunch them together to make a large money-bag shape. Brush half of the remaining butter over the top. Do the same with the remaining ingredients and filo. 6 Transfer the parcels to the preheated baking tray and bake them in the oven for about 25 minutes until golden. Serve with some green vegetables or salad.

Een foto die is geplaatst door Tom Daley (@tomdaley1994) op

 

Testing out some recipes for #TomsDailyPlan :) I'm so excited for you to try some of the recipes!! Watch this space. :)

Een foto die is geplaatst door Tom Daley (@tomdaley1994) op

 

🍰🎂 T R E A T S 🍫🍩 📷: @dlanceblack

Een foto die is geplaatst door Tom Daley (@tomdaley1994) op

 Bron: GayStarNews