Brian Anderson was een grote naam in de skatewereld. Hij won in 1999 de Wereldbeker en in hetzelfde jaar riep het gerenommeerde skateboardblad Thrasher hem uit tot Skater van het Jaar.

Vorig jaar september liet Brian weten dat hij gay was, waar heel wat nieuwsberichten aan werden gewijd. Aan Vice vertelde hij dat zijn geheim er aanvankelijk voor zorgde dat hij een betere skater werd. ‘Ik was boos op zoveel dingen dat ik mijn agressie kwijt kon in het skateboarden.’

Openstellen
Hij vervolgde: ‘Sommige mensen voelen zich misschien ongemakkelijk als ze een kleedkamer moeten delen met iemand die een andere seksuele voorkeur heeft. Misschien dat mensen er door de jaren heen wat minder moeite mee krijgen. Maar wanneer je ervoor zorgt dat mensen zich openstellen, dus door erover te praten, verdwijnt die ongemakkelijkheid.’

Nike werkt nu samen met Brian Anderson, die de SB Line aan de man gaat brengen. De collectie bestaat uit sneakers, een jersey, een jas, een hoodie en een zonnebril.

Al eerder koos Nike voor diversiteit in zijn campagnes. Eerder was Chris Mosier te zien, een transgender atleet. Ook kwam Nike met een Pride-collectie.

De SB Line is te koop vanaf 19 januari.