De film Always Part of a Team maakt homoseksualiteit op een vernieuwende manier bespreekbaar. Je kunt de film met een Virtual Reality-bril bekijken en krijgt als kijker het gevoel zelf 'opgesloten' te zitten. De film werd ingesproken door ex-profvoetballer Arnold Smit, die enkele jaren geleden uit de kast kwam.

Heroes of Football
Heroes of Football is een Europees initiatief dat iedereen die van voetbal houdt of deelneemt aan het spel wil stimuleren helemaal zichzelf te zijn, ongeacht zijn of haar seksuele oriëntatie. Het initiatief wordt gesteund door een tiental Europese voetbalbonden en de John Blankenstein Foundation.

Europese bonden
In november kwam een tiental Europese Voetbalbonden bij elkaar om de 'European Diversity Statement' te ondertekenen. Ook Frans Timmermans, eerste vicepresident van de Europese Unie, was daarbij aanwezig. 

Voetballers uit de kast
Vanaf deze maand komen er maandelijks voetballers uit de kast. Twaalf mensen vormen met hun coming-outverhalen het 'Heroes of Football team' van 2017. Meer informatie is te vinden op heroesoffootball.eu

De VR-film wordt vertoond bij voetbalclub R.K.V.V. Westlandia in Naaldwijk. Het is de bedoeling dat andere voetbalclubs volgen. 

Coverbeeld: KNVB