The Caravan werd ooit omschreven als  ‘Londen’s meest flamboyante rendez-vous’. In een tijd dat homoseksualiteit illegaal was, zochten mannen hier hun toevlucht.

De bar, gesitueerd in Soho in de kelder van een hoekpand aan Endell Street en Shaftesbury Avenue, werd in 1934 door de politie bestormd en daarna direct gesloten. Aan de hand van de politiefoto’s van destijds opent The Caravan nu opnieuw, helemaal in jarendertigstijl.

Getuigen
Met behulp van de National Trust en de National Archives zal het interieur van oude onderkomen volledig in ere worden hersteld. Hiervoor worden niet alleen foto’s gebruikt, maar ook getuigenverslagen en rechtbankverslagen.

Helaas is de oude locatie nu voor iets anders in gebruik. Daarom zijn de bedenkers van het plan uitgeweken naar het Freud Café, niet ver van de plek waar ooit The Caravan zat.

Queer City Project
Freud Café maakt onderdeel uit van het Queer City Project in Londen. De hele maand maart staat in het teken van het 50-jarige bestaan van de Sexual Offences Act, waarin werd besloten dat homoseksualiteit niet langer crimineel was.

Het café imiteert The Caravan van 2 tot en met 26 maart. Er zijn optredens en uiteraard cocktails uit de jaren dertig. Hopelijk handhaaft Freud Café het interieur, zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen genieten.

Bron: The Standard