Vorig jaar zong ze het volkslied, dit jaar was Gaga verantwoordelijk voor de veelbesproken halftime show (als ieder jaar het meest besproken onderdeel van de wedstrijd). Grote vraag was of ze van haar podium gebruik zou maken om zich kritisch te uiten over president Donald Trump, die het met een groot deel van haar fans niet al te best voor heeft. Zelf is de zangeres een fel tegenstander van de huidige president. ET Online meldde eerder dat Gaga expliciet verboden werd om een politiek statement te maken tijdens haar optreden.

This Is Our Land
Een expliciet statement kwam er niet, maar Gaga zong wel twee nummer die opgevat kunnen worden als protestliederen: ‘God Bless America’ en ‘This Is Our Land’. Dat laatste lied werd ook veel gezongen tijdens de protestmarsen tegen Trump de afgelopen weken.

Transgender
Ook het nummer ‘Born This Way’ ontbrak niet in Gaga's zet. Ze paste zelfs de tekst iets aan en zong: ‘Cause baby you were born this way, No matter gay, straight, or bi Lesbian, transgendered life.’ Het was de eerste keer dat het woord transgender viel tijdens het evenement.

Why don’t you stay
In haar performance van het nummer 'Million Reasons' zagen velen ook een politieke verwijzing. Tijdens de woorden ‘why don’t you stay, stay’ trok Gaga een donkere vrouw uit het publiek naar zich toe, waarmee ze volgens sommigen zou verwijzen naar het omstreden vluchtelingenbeleid van de president.

Tijdens de show kondigde Gaga aan weer op wereldtournee te gaan. Op 3 oktober doet ze daarbij de Ziggo Dome aan, de kaartverkoop start op 13 februari. Het volledige optreden van gisteravond vind je hier.