Miljoenen Amerikanen zaten zoals ieder jaar aan de buis gekluisterd voor de football-finale. Het jaarlijkse pauzemuziekje wordt ieder jaar grootser en spectaculairder.

Waar Beyoncé vorig jaar de spotlights van Coldplay afpakte met haar politiek geladen Formation, waren alle ogen dit jaar op Lady Gaga gericht: zou ze net als Bey een statement maken?

God Bless America
Zoals bekend is Gaga fervent tegenstander van Donald Trump. Ze opende haar show vanaf het dak met God bless America, de eerste zin van het lied This Land Is Your Land. Boven haar hoofd vormden honderden drones de Amerikaanse vlag. Vervolgens bungeejumpte ze door het dak het stadion binnen.

LHBT
Nadat ze door de lucht zweefde, zong Lady Gaga Poker Face en haar lhbt-gelijkheidslied Born This Way. Daarna volgden Telephone (zonder Beyoncé, Lady Gaga laat zich de spotlights niet afpakken) en Just Dance.

Stay
Een rustmoment was er in de vorm van de pianoballad A Millions Reasons, waarbij ze bij de laatste zinnen het publiek inliep. Precies op het moment dat ze ‘Why don’t you stay’ zong stond daar (niet geheel) toevallig een Mexicaans uitziend meisje klaar dat een uitgebreide hug kreeg van Lady Gaga.

Subtiele hints
Ze sloot af met Bad Romance. Met de politieke statements viel het mee, het waren meer subtiele hints die Gaga gaf. De reacties waren na afloop overwegend positief. Sommigen roemden het spektakel, terwijl anderen wezen op de routinematige uitvoering van de songs en de bijbehorende danspasjes.

Bekijk hier de complete show terug: