Gayvote.nl werd eerder dit jaar opnieuw gelanceerd door het COC. Voorzitter Tanja Ineke gaf het startschot tijdens het COC Verkiezingsdebat 2017 in De Rode Hoed in Amsterdam.

Op Gayvote.nl staan de standpunten van diverse partijen over negen LHBTI-thema’s. Zijn partijen bijvoorbeeld voor of tegen inperking van het wettelijke discriminatieverbod in het Wetboek van Strafrecht? Moet hiv-preventiepil PrEP worden vergoed? Moet er een verbod komen op discriminatie van trans- en intersekse personen?

Kwesties
Er wordt op de site ook teruggeblikt. Bezoekers kunnen zien hoe partijen de laatste jaren in de Tweede Kamer stemden over kwesties als de transgenderwet, afschaffing van de weigerambtenaar en over aparte opvang voor LHBTI-asielzoekers in noodsituaties.

Niet compleet
Op de website staan standpunten van VVD, PvdA, SP, CDA, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, 50PLUS, Artikel 1, de Vrijzinnige Partij en Voor Nederland. PVV, ChristenUnie, SGP en DENK zijn ook uitgenodigd voor deelname, maar hebben (nog) geen antwoorden ingestuurd.

Bron: COC Nederland