Ryan Murphy (bekend van Glee, American Horror Story en Scream Queens) staat bekend om zijn voorliefde voor camp. Hij bedacht de serie Feud, waarvan het eerste seizoen bestaat uit de beestachtige wijze waarop Bette Davis en Joan Crawford met elkaar omgingen.

In Feud: Bette and Joan gaat het over de periode dat de twee Hollywood-diva’s samen een film maakten, getiteld Whatever Happened to Baby Jane. In de film speelt Bette Davis een kindsterretje dat op haar oude dag wordt verzorgd door haar gemene jaloerse zus, een rol van Joan Crawford.

Klassieker
De film is uitgegroeid tot een ware campklassieker. Maar de verhalen over de toestanden backstage zijn minstens zo legendarisch. Eerder schreven we al dat Susan Sarandon in de huid kruipt van Bette Davis. Jessica Lange is te zien als Joan Crawford.

Sterrencast
Aan dit toch al indrukwekkende tweetal heeft Ryan Murphy nu een sterrencast toegevoegd. Sarah Paulson speelt Geraldine Page, Catherine Zeta-Jones is Olivia de Havilland, Stanley Tucci zet Jack L. Warner neer, Kathy Bates is Joan Blondell, Judy Davis speelt Hedda Hopper, Alfred Molina is Robert Aldrich en Dominic Burgess speelt Victor Buono.

Promo's
De serie is vanaf 5 maart te zien op de Amerikaanse zender FX. Daarna zullen de afleveringen ongetwijfeld te vinden zijn via de bekende online kanalen. Dit zijn de nieuwste promo’s die tijdens de Super Bowl werden uitgezonden, vlak na het optreden van Lady Gaga. Geweldig, om te zien dat Joan Crawford klaagt dat Bette Davis haar te hard slaat, tijdens de repetities.

Bron: Homorazzi