Raven van Dorst brak door als Elle Bandita. Hoewel diens muziek niet voor iedereen was weggelegd, werd hen al snel bekend bij een groter publiek. Onder andere vanwege diens relatie met Christina Curry, de dochter van Adam en Patricia Paay.

Samen met Christina werkte die mee aan een aflevering van Jouw Vrouw, Mijn Vrouw.

Daarna ging het snel: Raven werd gevraagd voor Expeditie Robinson en kreeg daar als buitenbeentje de status van cultheld, vooral vanwege diens ongeremde uitspraken.

Diens talent was opgevallen bij BNN. Die vroegen hen: heb jij ideeën voor een eigen programma? Het antwoord van Raven was meteen: JA! Die wilde graag een eigen tv-serie over mannelijkheid, vrouwelijkheid en alles ertussenin. En daarmee schoot die recht in de roos. Maandagavond vertelde die – uiteraard op geheel eigen wijze – over diens programma bij Eva Jinek:

De reacties op Geslacht zijn lovend. In het programma was te zien hoe Raven op bezoek ging bij Patricia Paay, diens ex-schoonmoeder, die volgens Raven de ultieme vrouw is. Ravens aankondiging was hilarisch: 'Ik maak even contact vanwege onze Rotterdamse connectie. En dat ik je dochter heb liggen scharen.' Eerder al bezocht Raven een genderneutraal toilet op een gemeentehuis. Raven, tegen een ambtenaar die haar rondleidt: 'Ben jij echt 25? Ik dacht dat je 40 was maar ja, je werkt dan ook op een gemeentehuis.' 

Recensies van het NRC, Het Parool en Upcoming waren positief. Maar goed, het gaat om het programma zelf natuurlijk. Kijk het terug bij BNN Gemist en je bent verkocht. Er volgen nog drie afleveringen van Geslacht - elke dinsdagavond om 22.00 uur op NPO3.