Ryanne van Dorst brak door als Elle Bandita, een rockchick van de eerste orde. Hoewel haar muziek niet voor iedereen was weggelegd, werd ze al snel bekend bij een groter publiek. Onder andere vanwege haar relatie met Christina Curry, de dochter van Adam en Patricia Paay.

Samen met Christina werkte ze mee aan een aflevering van Jouw Vrouw, Mijn Vrouw.

Daarna ging het snel: Ryanne werd gevraagd voor Expeditie Robinson en kreeg daar als buitenbeentje de status van cultheld, vooral vanwege haar ongeremde uitspraken.

Haar talent was opgevallen bij BNN. Die vroegen haar: heb jij ideeën voor een eigen programma? Het antwoord van Ryanne was meteen: JA! Ze wilde graag een eigen tv-serie over mannelijkheid, vrouwelijkheid en alles ertussenin. En daarmee schoot ze recht in de roos. Maandagavond vertelde ze – uiteraard op geheel eigen wijze – over haar programma bij Eva Jinek:

De reacties op Geslacht zijn lovend. In het programma was te zien hoe ze op bezoek ging bij Patricia Paay, haar ex-schoonmoeder, die volgens Ryanne de ultieme vrouw is. Haar aankondiging was hilarisch: 'Ik maak even contact vanwege onze Rotterdamse connectie. En dat ik je dochter heb liggen scharen.' Eerder al bezocht ze een genderneutraal toilet op een gemeentehuis. Ryanne, tegen een ambtenaar die haar rondleidt: 'Ben jij echt 25? Ik dacht dat je 40 was maar ja, je werkt dan ook op een gemeentehuis.' 

NRC schreef in een recensie dat Ryanne 'overrompelend naturel' is: 'Ze gedraagt zich namelijk alsof er geen camera bij is en zegt en doet wat in haar opkomt. Dat is in de wereld van de televisie nogal ongewoon. Zo verliet ze de talkshowtafel bij een gesprek dat ze saai vond, om even te gaan plassen, dreigde na afloop Eva Jinek te versieren en vroeg onder de eindtune of het een beetje leuk was geweest.'

Het Parool was blij met de volgende quote, over genderneutrale toiletten: 'Een pisbak is wel echt iets voor mannen. Daar kan je als vrouw niet echt met je kut in gaan hangen. Of ja, kan wel, heb ik weleens geoefend onder de douche.'

Ook Upcoming is Ryanne van Dorst opgevallen. Ze maakten een fraai lijstje met de klinkende kop 'Van vingeren in de bosjes tot een eigen BNN-show: Ryanne is onze tv-heldin'. Met fraaie gifjes.

Maar goed, het gaat om het programma zelf natuurlijk. Kijk het terug bij BNN Gemist en je bent verkocht. Er volgen nog drie afleveringen van Geslacht - elke dinsdagavond om 22.00 uur op NPO3.