Eerst nog even over Lady Gaga’ Halftime Show: die trok 117,5 miljoen kijkers. Dat is de op een na best bekeken show, ze moet alleen Katy Perry voor zich dulden die twee jaar geleden 120,7 miljoen tv-kijkers wist te trekken.

Volgens Billboard zijn de songs die Lady Gaga liet horen weer mateloos populair. Million Reasons, een ballad van haar laatste album Joanne, werd zondag alleen al 45.000 keer gedownload. Bad Romance telde 13.000 downlaods, Born This Way kwam tot 12.000 en Poker Face werd 10.000 keer digitaal verkocht.

Metallica
In ander nieuws: voor de derde keer op rij treedt Lady Gaga op tijdens het Grammy Awards Gala. Vorig jaar bracht ze een eerbetoon aan David Bowie en het jaar daarvoor zong ze een medley uit The Sound of Music. Dit jaar belooft het al net zo'n spektakel te worden, want ze doet een duet met Metallica.

(Tekst gaat door onder de video’s)

Grigio Girls
Nooit geweten trouwens dat Lady Gaga een wijnliefhebber is. Want ook dat kwam de laatste dagen naar buiten: de zangeres komt met haar eigen wijnlijn. Wat voor wijn is nog niet bekend, maar de naam luidt Grigio Girls. Het zou dus niet geheel verrassend zijn als dit een Pinot Grigio is.

Tournee
Nog een fijn nieuwtje voor de fans: Lady Gaga komt op 3 oktober naar Nederland, in het kader van haar wereldtournee die net als haar laatste album Joanne heet. Kaarten voor het concert in de Ziggo Dome beginnen bij 40 euro. De voorverkoop start op 13 februari, via Ticketmaster.com.

RuPaul
Maar we begonnen dit artikel met het nieuws dat Lady Gaga een cameo-optreden deed in de eerste aflevering van het negende seizoen van RuPaul's Drag Race. Ze maakte het nieuws zelf bekend via Twitter, samen met het onderstaande videootje: