De Utrecht Canal Pride, zoals de botenparade officieel wordt genoemd, vormt op zaterdag 17 juni de aftrap van het jaarlijkse MidzomerGracht Festival, dat al jaren wordt georganiseerd om seksuele en gender-diversiteit te vieren.

De grachten in Utrecht zijn minder breed dan die in Amsterdam, maar hebben een unieke feature: de werven die pal aan het water liggen. Met een beetje mazzel kun je de mensen op de boten zomaar aanraken.

Meer dan 30 deelnemers
Inmiddels hebben de uitverkorenen bericht gekregen over hun beoordeling en kunnen ze aan de slag met hun boten. Er zijn ruim dertig deelnemers, en dat kunnen er nog iets meer worden want het inschrijfformulier blijft online staan tot 1 maart, voor de laatkomers.

Komt allen
Van de Facebookpagina van Utrecht Canal Pride: ‘De organisatie is enthousiast dat er zo'n verscheidenheid aan deelnemers ‘trots door Utrecht’ gaan op 17 juni aanstaande. We hopen natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen naar Utrecht komen om te laten zien dat we al deze organisaties ondersteunen in hun werk en activiteiten.’

Wie varen mee?
De komende weken zal de organisatie onthullen wie er zoal meevaren met de botenparade. Hou de website UtrechtCanalPride.nl daarom goed in de gaten.