Het werk van Keith Haring verscheen eind jaren zeventig in de metrostations van New York. Zijn kinderlijke, droodle-achtige stijl viel op en al snel haalde de kunstscene hem binnen. Hij groeide in korte tijd uit tot een van de belangrijkste kunstenaars van de jaren tachtig.

In 1990 overleed Keith Haring op 31-jarige leeftijd aan de gevolgen van aids. Na zijn dood bleef zijn werk mateloos populair. Vorig jaar nog was er bijvoorbeeld een overzichtstentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam, waar bezoekers zijn werk mee naar huis konden nemen in de vorm van onderzetters of T-shirts.

Kinderboek
De jongere zus van Keith, Kay genaamd, heeft nu een boek uitgebracht met tekeningen over het leven van haar broer. De titel luidt Keith Haring: The Boy Who Just Kept Drawing. Het is weliswaar een kinderboek, maar ook volwassen fans zullen er veel plezier aan beleven.

Kunstwereld
Het boek begint met Keith als kind en volgt hem tot hij zich als volwassene in de hoogste culturele kringen begeeft. Uitgever Penguin House laat in een persbericht weten dat de biografie laat zien hoe begaan Keith Haring was met andere mensen en kinderen, en hoe hij zich afzette tegen het gevestigde kunstwereldje.

Het boek is geïllustreerd door Robert Neubecker. Ook zijn de bekendste werken van Keith Haring erin te vinden.

Meer informatie over Keith Haring: The Boy Who Just Kept Drawing vind je op de website van Penguin House.

Keith Haring

Keith Haring

Keith Haring

Bron: NewNowNext