Glee x Empire
Nog geen twee jaar terug namen we afscheid van Glee en verwelkomden we Empire in onze woonkamers. Nu is er de ideale kruising tussen de twee: STAR, de nieuwste aanwinst van FOX. De cast wordt gesierd door nieuwkomers Jude Demorest, Brittany O’Grady, Ryan Destiny en veteranen Queen Latifah en Benjamin Bratt. We volgen drie meiden die willen doorbreken als zangtrio in het turbulente Atlanta, Georgia. Hun droom wordt op de proef gesteld wanneer ze in aanraking komen met drank, bedrog en hun flinke ego’s. In elke aflevering word je getrakteerd op nieuwe gezongen nummers en een paar Glee-esque scenes.
Te zien op Fox

Goodbye Pretty Little Liars... Hello Riverdale!
Bitchy meiden en heerlijke jongens in een Amerikaans gehucht? Tell us more! De laatste afleveringen van het verslavende, doch flink uitgemolken en niet altijd even geloofwaardige Pretty Little Liars zijn namelijk in zicht. Netflix en The CW brengen dit jaar dé nieuwe tienerserie Riverdale, gebaseerd op de gelijknamige comic. Het verhaal speelt zich af in het dorpje Riverdale, waar Archie, Betty, Veronica en hun vrienden er de nodige geheimen voor elkaar op nahouden. Verplichte kost voor liefhebbers van o.a. Gossip Girl en Pretty Little Liars. PS Archie, wanneer kom je een keer shirtless bij ons op bezoek?
Te zien op Netflix

Een schizofreen is nooit alleen
De ene na de andere comic krijgt tegenwoordig een verfilming. De strakverpakte latexhelden lijken zowel tv- als bioscoopscherm te domineren. Legion, de nieuwste serie van FX, is gebaseerd op een Marvel-klassieker. We zien Dan Stevens (Downton Abbey) in de rol van de schizofreen verklaarde jongeman David Haller – de zoon van X-Mens Charles Xavier. David beweert stemmen in zijn hoofd te horen en mensen te zien die niemand anders kan horen of zien. Wanneer hij in een gesloten inrichting in contact komt met een andere patiënt blijkt hij niet zo gek te zijn als hem tot op heden is wijsgemaakt.
Te zien op FX

She’s a maneater
Drew Barrymore is terug van weggeweest. In Netflix-original Santa Clarita Diet laat ze ons haar ziekelijk goede gevoel voor humor zien. In het Wisteria Lane-achtige dorpje Santa Clarita woont de familie Hammond. Het rustige bestaan van Sheila, Joel en dochter Abby wordt verstoord als Sheila plots verandert in een zombie. Tegen alle verwachtingen in brengt deze situatie de familie alleen maar dichter bij elkaar en staan ze nu non-stop voor elkaar klaar. Wat volgt zijn momenten van een bijzonder absurd staaltje humor. Zo zien we Sheila een rondje joggen met vriendinnen terwijl ze geniet van een smoothie van mensenvlees (!) en bedenken Joel en Sheila de meest lucratieve ideeën om de lichamen te verdoezelen van de personen die ze hebben vermoord (Sweeney Todd anyone?). En dat allemaal terwijl ze zich voordoen als een voorbeeldig Amerikaans gezinnetje.
Te zien op Netflix

The final defender
Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage gingen hem al voor, ook Iron Fist krijgt binnenkort een eigen serie op Netflix. Iron Fist is gebaseerd op de gelijknamige Marvel comic en vertelt het verhaal van Danny Rand (Finn Jones), die ineens opduikt na vijftien jaar van de aardbodem te zijn verdwenen. De reden: hij wil zijn erfenis opstrijken en het kwaad van de stad te bestrijden met zijn nieuwe superkrachten. Geloof ons, met deze man wil je geen armpje drukken. Iron Fist vormt de laatste schakel in Netflix’ masterplan om The Defenders – waarin deze vier superhelden samen optrekken – uit te brengen als serie. Je innerlijke nerd zal vanaf 17 maart helemaal in zijn nopjes zijn.
Binnenkort te zien op Netflix

Op zoek naar een nieuwe verslaving? In Binge It zetten we iedere maand de nieuwste series voor je op een rijtje die je aan je bank/buis gekluisterd zullen houden.

Tekst: Juan