Kaarten sturen? Anonimiteit? Klinkt alsof het in de 18de eeuw is blijven hangen. Het versturen van een online kaart kost tegenwoordig al te veel tijd en moeite en de anonimiteit is ver te zoeken met Google, Facebook en WhatsApp die je overal volgen. Is Valentijnsdag niet zwaar achterhaald? 

Niks is minder waar! Wel is het allicht tijd er een andere invulling aan te geven. Laten we Valentijnsdag breder trekken. Van liefde voor een persoon, naar liefde voor alles om je heen. Ik denk dat we allemaal zo nu en dan wel een herinnering kunnen gebruiken om wat liefdevoller te zijn. De haat waarmee we tegenwoordig omringd worden verdient een liefdevol antwoord. Ook dichter bij huis kunnen de mensen waarvan je houdt wel wat extra aandacht gebruiken. Ben je niet verliefd? Geef dan een roos aan een goede vriend of vriendin, aan je moeder, je kat, je docent of plant desnoods een rozenstruik voor Moeder Natuur. Die laatste kan zeker wat meer liefde gebruiken.

'Ik hoop dat je Valentijnsdag net als ik omarmt in plaats van uitkotst'

Ik ben fan van Valentijnsdag. Rood is ook gewoon een heerlijke kleur. Ook heeft Valentijnsdag een overduidelijk thema. Het geeft mij een reden om net even meer mijn best te doen voor mijn outfit. Nog meer dan ik normaal al doe. Natuurlijk niet te voor de hand liggend. Ik heb daarom met deze look gekozen voor blauw als basiskleur met rode accenten. Zo is wel duidelijk het Valentijnsgevoel te onderscheiden, maar schreeuwt deze look niet Valentijn. Ik hoop dat je net als ik Valentijnsdag omarmt in plaats van uitkotst.

Koeskoes! Elio

Elio Heres, blogger, stylist en performer won in 2015 de Absolutely Fabulous award vanwege zijn extravagante mode en nachtleven looks. Hij verliet zijn strikte religieuze familie toen hij zestien jaar was en heeft op de harde manier geleerd dat echt geluk alleen kan voortkomen uit volledig jezelf zijn. Deze manier van denken reflecteert hij in zijn nonconformistische, extravagante, androgene en fabulous outfits. Meer van Elio zien? Abonneer je op zijn YouTube-kanaal, volg hem op Instagram of lees zijn blogs.

Foto: Monseigneur Madhatter