Transgender model siert de cover van Vogue Parijs

Transgender en gender fluidity domineert de mode-industrie steeds meer. Wat voor sommige een rare keuze is, is voor andere juist de beste keuze en voor die ene minderheid kan het zelfs een overwinning betekenen. Zoals, de cover van maart van de Franse Vogue, waar de prachtige transgender Valentina Sampaio op schittert.
Transgender model siert de cover van Vogue Parijs
Gepubliceerd: 16 februari 2017 18:09

Via instagram van de Franse Vogue wordt gemeld dat ze er bij het magazine trots op zijn om deze maand de transgender-schoonheid te vieren met het model Valentina Sampaio die hiermee haar eerste Vogue-cover heeft gescoord. De koptitel op de cover: ''Transgender schoonheden: Hoe ze de wereld veranderen'', maar dan natuurlijk in het Frans. Dit is dan ook de eerste stap voor de Franse Vogue om een transgender te profileren en het is zeker in de smaak gevallen. 

Naast dat het een historisch moment is voor een modebijbel als Vogue, is het ook opvallend knap hoe goed het is gelukt om een krachtig beeld te maken waarin Valentina prachtig wordt vastgelegd – net als covermodellen vóór haar. "Vogue wil laten zien dat een transgender net zo is als alle andere mensen en dat dit geen taboo is", zegt, editor-in-chief Emmanuelle Alt. ''Ze is nét zo goed als een Gisele Bündchen, Daria Werbowy, Edie Campbell of Anna Ewers''. 

Beeld: Mert & Marcus
Bron: Vogue FR